Sido koirasi aina kunnolla

Ruotsista Suomeen lomalle tullut kultaisennoutajan omistaja sitoi koiransa aurinkotuoliin. Valtava tuulenpuuska kaatoi tuolin, jolloin koira pelästyi kovaa räminää ja säntäsi karkuun. Kuristuspanta kiristyi ja koira todennäköisesti tunsi valtavaa kipua kurkussaan ja kuuli kovaa räminää tuolin rämistessä sen perässä.

Omistaja huusi koiralleen yrittäen pysäyttää sen – onnistumatta kuitenkaan.

Kultainennoutaja tunsi kiristyksen kurkussaan, kuuli räminää, omistajansa äänen, luoksekutsun ja nimensä. Se todennäköisesti yhdisti nämä kaikki tuntemukset toisiinsa, minkä jälkeen se pelkäsi ihmisiä ja onnistui piilottelemaan kokonaisen kuukauden Kirkkonummen metsissä.

Koira saatiin takaisin etsijäkoiran, juoksuaikaisen nartun ja kärsivällisen houkuttelun avulla.

Bulmastiffin pentu sidottiin kotipihallaan ränniin. Koira näki jotain mielenkiintoista ja ryntäsi eteenpäin, jolloin ränni irtosi seinästä ja seurasi pennun mukana. Pentu yritti harhauttaa hihnaansa tarttunutta ränniä, ja onnistuikin siinä lopulta. Rännin irrottua pentu syöksyi paniikissa metsään. Se ei uskaltanut palata vaaralliseen pihaan, vaan juoksi metsään lempipaikkaansa turvaan, josta emäntä sen sitten löysikin.

Koira voi pelästyä myös ulkoiluttajalta maahan pudonnutta flexiä ja juosta paniikissa sitä karkuun. Esimerkiksi juuri uuteen kotiin sijoitettu schapendoes pelästyi maahan pudonnutta flexiä, joka piti kovaa ääntä ja löi koiraa takatassuihin. Koira juoksi paniikissa hautausmaalle ja tarttui flexinarusta kiinni pensaikkoon. Seuraavana aamuna eläinrakas mummu saapui onneksi tuomaan kukkia miesvainajansa haudalle ja löysi sateessa kastuneen koiran. Mummu vei märän koiran kotiinsa lämpimään ja soitti pannasta löytyneeseen puhelinnumeroon, jolloin koiran omistaja löytyi. Tämän seikkailun jälkeen omistaja osti koiralle nahkahihnan ja heitti flexin roskiin.