Anna koirasi seurata hajuja

Jos koirasi osaa käyttää nenäänsä, on todennäköistä, että se osaa karattuaan palata kotiin. Harrasta siis koiraetsintää, hakua, jäljestystä, verijälkeä tms. missä koira joutuu käyttämään nenäänsä. Vaikka et innostuisi harrastamaan koirasi kanssa, anna koirasi välillä itse päättää, minne se haluaa mennä jotain mielenkiintoista hajua seuraten. Tämän voi tehdä myös siten, että koirasi on hihnassa.

Jos sinulla on oma auto, käy koirasi kanssa metsälenkeillä. Jätä auton viereen tai sisälle autoon lihapullia, nakkeja tai muuta sellaista, mistä koirasi pitää. Anna koirasi johdattaa sinut takaisin auton luo. Kun koirasi löytää auton, se saa palkkion. Tee ensin lyhyitä lenkkejä, jotta koirasi saa onnistumisen kokemuksia. Tämän voi tehdä joko siten, että koirasi on irti tai hihnassa.

Opeta koirasi menemään näyttelyhäkkiin. Jos perheessä on useampia koiria, luiden syöminen sujuu ilman riitoja, kun koirat ovat kukin omissa häkeissään. Pidä häkki esillä ovi avonaisena, jolloin koira voi pitää sitä turvapaikkanaan milloin vain. Jos koirasi katoaa, se on helpompi houkutella loukkuun, jos sillä on mukavia muistoja häkistä.