Älä vie koiraasi katsomaan uudenvuodenraketteja

Jacrusselinterrierin pentu pelästyi omalla pihallaan uudenvuodenraketteja Espoossa ja juoksi karkuun. Etsijäkoiran ja tehokkaan ilmoittelun ansioista koira saatiin takaisin muutaman päivän kuluttua.

On valitettavaa, että ihmiset eivät noudata niitä aikoja, milloin raketteja saa ampua (uudenvuoden aatosta kello 18.00 alkaen seuraavaan aamuun kello kuuteen saakka). Myös paukkuarat koirat on pissatettava uutena vuotena. Tällöin omistajan pitäisi voida luottaa siihen, että raketteja ei ammuta ennen kello 18.00.

Paukkuaran belgianpaimenkoiran omistaja lähti pissattamaan koiraansa puoli viideltä iltapäivällä, kun joku malttamaton uudenvuodenjuhlija ampui raketin. Koira pelästyi, veti päänsä pannasta läpi ja katosi 30 asteen pakkaseen. Koira saatiin takaisin muutaman päivän päästä tehokkaan ilmoittelun ansiosta.

Päivä ennen uudenvuodenaattoa länsigöötanmaanpystykorva pelästyi uudenvuodenraketteja Veikkolassa, hyppäsi aidan yli ja pakeni. Perheen toisen koiran ja etsijäkoiran jäljestyksen perusteella koira paikallistettiin kahden vuorokauden päästä. Omistaja vei metsään ruokaa, tutun hajun ja käveli metsästä kotiin tehden koiralleen hajureitin kotiin.

Koira palasi kotiin oltuaan kateissa yhteensä 4 vuorokautta. Yhtä onnellisesti ei käynyt lohjalaiselle paukkuaralle länsigöötanmaanpystykorvalle, joka pelästyi illalla viideltä uudenvuodenrakettia. Se säntäsi moottoritielle, jäi auton alle ja kuoli.

Jos hankit itsellesi koiran, älä hae sitä kotiisi juuri ennen uutta vuotta tai uutena vuotena. Karkaamisriski on tällöin turhan suuri; eikä uuteen paikkaan tulo muutenkaan tunnu mukavalle rakettien räiskeessä. Malta odottaa muutama päivä uuden vuoden jälkeen, jotta rakettien räiske hiljenee, ennen kuin tuot uuden koiran kotiin. Näin koira saa hyvän alun uudessa kodissa.